24 خرداد 1400 - 10:46
شناسه خبر: 14186
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد:
۷۷ طرح کشاورزی در استان همدان آماده بهرهبرداری است
به گزارش ایرنا، منصور رضوانی جلال روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بنا بود این طرحها همزمان با هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری برسند، افزود: به دلیل همزمانی با انتخابات، بهره برداری از طرحها به زمان دیگری موکول شده است.
او خاطر نشان کرد: با بهره برداری از این تعداد طرح کشاورزی زمینه اشتغال بکار ۴۷۵ نفر به صورت مستقیم فراهم میشود.
او با اشاره به توسعه کشت نشائی در استان همدان، اظهار کرد: توسعه کشتهای نشائی در استان باعث کاهش ۲ مرحلهای آبیاری محصولات و همچنین افزایش بهرهوری شده و در مقابل میزان مصرف آب نیز کاهش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: از مزایای دیگر کشت نشائی میتوان به کاهش دفعات آبیاری، زودرس کردن محصول، افزایش عملکرد محصول، تراکم مناسب بوته، رسیدن به حد اعلای یکنواختی کشت، کاهش هزینه بذر، نیروی انسانی، هزینههای جاری و استهلاک سیستمهای آبیاری و عدم انتقال بیماریها و آفات اشاره کرد.
او ادامه داد: همچنین پرورش دهندگانی که از نشاء استفاده میکنند به علت زودرس بودن محصول از قیمت بالای بازار نوبرانه بهرهمند میشوند.
رضوانی جلال، با اشاره به طرح سرشاخه کاری گردو نیز گفت: سرشاخه کاری و اصلاح باغات طرح مهمی در کشاورزی استان همدان است که در حوزه کشاورزی انجام شد.
به گفته رضوانی جلال، شهرستان تویسرکان با برخورداری از پنج هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو و تولید سالیانه حدود ۱۷ هزار تن محصول مرغوب و باکیفیت در مقیاس جهانی، پایتخت گردوی ایران نام گرفته است.
او با بیان اینکه همدان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور است، افزود: این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.
رضوانی جلال گفت: همچنین بخش کشاورزی همدان ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به اینکه بخش کشاورزی این استان دارای ۱۱۷ هزار بهره بردار است، یادآور شد: ۶۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: ۲۹۳ هزار هکتار از اراضی استان آیش است و سالانه نزدیک به ۹.۴ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.
او بر جایگاه مهم همدان در تولید محصولات اساسی زراعی، باغی و دام و طیـــور در سطح کشور تاکید کرد و گفت: همدان دارای تولید سالانه حدود ۴۰۶ هزار تن انگور، ۵۴ هزار تن گردو، ۹۲۰ هزار تن سیب زمینی، ۵۰ هزار تن سیر، ۳۴۰ هزار تن جو و ۱۵ هزار تن گیاهان دارویی است.